KARAKUZ BARAJI YENİDEN YERLEŞİM FİZİKSEL İSKAN İLANI

11.10.2024 / Gösterim Sayısı : 346 / Arşiv

Genel Müdürlüğümüz bünyesinde, 20. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yapımına başlanılan "Karakuz Barajı" sebebiyle, 19. Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Yeniden Yerleşim (İskan)kapsamına alınan Sivas ili, Gürün ilçesi, Akdere Köyü 5543 sayılı İskân Kanunun 15. maddesi ve İskân Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 5. maddesi gereğince 30.04.2024 tarihinde 30 (otuz) gün süre ile İskân Duyurusu askıya çıkarılarak Fiziksel Yerleşim Düzenlenmesi çalışmalarına başlanılmıştır. Bu tarih itibarı ile 60 gün müracaat süresince Gürün Kaymakamlığı tarafından başvuru dilekçeleri ve ekleri alınmıştır.

 Belirtilen süre içerisinde yapılan başvurular, 5543 sayılı İskân Kanununun 18. Maddesinin 3.fıkrası gereğince Gürün Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Mahalli İskân Komisyonu tarafından incelenerek fiziksel iskan hak sahipliği belirleme çalışmaları tamamlanmıştır. Mahalli İskân Komisyonu kararlarına göre hazırlanmış "Fiziksel İskan Hak Sahibi Olan Aile Bireylerini Gösterir Liste" olup yazımız ekinde gönderilmektedir. Hak sahibi olamayanlar ile ilgili aile temsilcisine 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre bilgilendirme yapılacaktır.

Bu bilgiler doğrultusunda "Karakuz Barajı" projesinden etkilenen Sivas ili, Gürün ilçesi, Akdere köyü için İdaremizce hazırlanan 5543 sayılı İskân Kanunun 16. Maddesi gereğince Fiziksel İskan Hak Sahibi Aileleri Gösteren Listenin Bölge Müdürlüğümüz internet sitesinde 30 (otuz) gün süre ile askıda kalacaktır.